Miek's Beelden

Beelden in steen en kera-miek


 Mijn naam is Annemieke Wagenaar Bults

Ik beeldhouw en maak keramiek sinds 2000.

Mijn creatieve loopbaan is  begonnen met een cursus boetseren. Maar een drukke baan en een avondstudie zorgden ervoor dat ik hiermee moest stoppen. 

Jaren later  ben ik gaan schilderen, eerst in aquarel en acryl daarna olieverf. Het schilderen gaf mij niet de voldoening die ik zocht. Daarom ben ik weer gaan boetseren en bij deze cursus hoorde ook beeldhouwen. Het was thuiskomen voor mij; de klei en stenen geven mij de voldoening die ik bij het schilderen niet kon vinden. Het liefst werk ik in een wat hardere steensoort zoals albast, serpentijn of springstone. Marmer vind ik een stapje te ver, maar ook daarin heb ik beelden gemaakt.

Mijn beelden en keramiek zijn bijna altijd figuratief. Een paar uitstapjes naar het abstracte hebben mij geleerd dat mijn passie toch echt bij figuratief ligt.

Het beeldhouwen heb ik geleerd bij Kunsteducatie Zeeland. Vanaf 2014 ben ik lid van de Beeldhouwgroep de Steenloper, een collectief van zelfstandige beeldhouwers, werkzaam op de locatie van Beeldhouw Atelier Arnestein (BAA) in Middelburg.
Hieronder een kleine voorbeeld van wat u van mijn beelden mag en kunt verwachten.Vogel in wit chinees speksteen
Pinguïn gemaakt in Seleniet   
Knielende vrouw, keramiek